Domaine Les 4 Vents ligger i kommunen Mercurol i hjertet av Crozes-Hermitage appellasjonen og drives av de to søstrene Lucie Fourel og Nancy Cellier. Eiendommen ble etablert av deres bestefar og foreldre som begge solgte alle druene til kooperativet i Tain l’Hermitage.

Lucie, som blant annet har gått læretid hos Vincent Paris, tok over 4 hektar i 2006 og laget de første vinene i 2010 under navnet Domaine Lucie, før søsteren Nancy ble med i 2014 og skiftet navn til Domaine Les 4 Vents.

De har nå tatt over de resterende hektarene til sine pensjonerte foreldre og eiendommen er nå på 10 hektar beplantet med 90 % Syrah og 10 % Marsanne og Roussanne fra 10-50 år gamle stokker. Domainet er sertifisert økologisk og vinifikasjonen tar sikte på å gjenspeile voksested.

Vinifiaksjonen skjer utelekkedne med stedegen gjær, delvis bruk av hele klaser og uten bruk av tilsetninger, filtrering eller sulfitt . Modningen skjer i stål- og sement tanker eller store brukte fat på 600 liter, såkalte demi-muids. Kun minimale doser med sulfitt tilsettes ved tapping.

Domaine Les 4 Vents er ny og spennende produsent som lager særdeles tiltalende viner med et tydelig særpreg som har fått flotte anmeldelser av John Livingstone-Learmoth.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.