Weinbau der Lebenshilfen i Bad Dürkheim er ikke en familiegård, selv om alle som jobber på gården føler at de er en del av en stor familie.

Vingården er en del av det lokale Lebenshilf prosjektet, en privat organisasjon som er dedikert til å gi sysselsettings- og opplæringsmuligheter for barn og voksne med intellektuelle funksjonshemninger og psykiske utfordringer.

I tillegg til å drive vingård inkluderer Lebenshilfe et treverksted, et metallverksted og en hage med opptil 1100 personer sysselsatt.Weinbau der Lebenshilfes team består av 45 ansatte med utviklingshemming og seks profesjonelle vinprodusenter.

Fra begynnelsen har prosjektet blitt styrt av respekt for naturen og biologisk mangfold. Vingården har nå 24 hektar vinmark der mange er gamle terrasseplantasjer som prosjektet har gitt nytt liv.

Alle vinene på gården kommer fra økologiske marker, så både økologisk og samfunnsansvar går hånd i hånd. For tiden produserer gården mellom 160-200.000 flasker der 98% av druene høstes for hånd.

Fra desember 2018 har Gabriel Huber, stått ansvarlig for vinproduksjonen. I kjelleren benyttes det ståltanker og store foudre til gjæring og modning og svovelbruken er forsiktig.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.