Domaine Dupre er en familie eiendom basert i Macon rundt landsbyene Mancey og Royer. Huset ble etablert på 1950-tallet og er drevet i dag av brødrene Vincent og Jean-Christophe, samt sistnevtes sønn Jean-Baptiste Dupré.

Domainet er fokusert spesielt på Chardonnay og Pinot Noir der druene er plantet i åssider på hhv hvit mergel og rødlig kalkholdig leire. I tillegg dyrker de noe Gamay og Aligote. De har i dag ca 37 hektar beplantet på en rekke parseller.

Dupre praktiserer både gress mellom rankene og ´Agriculture Raisonnée´ prinsippet hvor bruk av sprøytemidler kun er strengt nødvendig og da begrenset til utelukkende økologiske midler. Fra 2020 er de sertifisert med miljømerket HVE.

Avlingene er lave grunnet høy snittalder på plantene og bruk av Cordon Royat og enkel Guyot som oppbindingsmetoder. I kjelleren spontangjærer vinene i tanker og de fleste cuveene ligger på fat som begrenser seg til maksimalt 20% nye.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.