Rémi Leroy vokste opp i en druedyrkende familie Meurville, en liten landsby i Côte des Bar. Tidligere ble alle druer fra de 9 hektaerene familien eide vidersolgt.

Ettter ønoligisudier og opphold i Bordeaux tok Remi over eiendommen i 2008 og han gjorde umiddelbart store endringer med hvordan gården ble drevet. Remi har lagt om til bærekraftig landbruk samtidig som han nå lager Champagne av en tredjedel av druene.

Omtrent 70 % av stokkene er Pinot Noir og litt over 20 % består av Chardonnay i tillegg dyrker de en liten andel av Pinot Meunier og Pinot Planc. Jordsmonnet består hovedsakelig av en blanding av kalkholdig leire klassifisert som Kimmeridge og Portland kalk fra den senere Jura perioden.

I kjelleren jobber han med lav intervensjon med forsiktig pressing og modning av mosten på lees. Alle mosten går gjennom både spontan alkoholgjæring og malolaktisk gjæring i en kombinasjon av stål og fat. Ingen filtrering før lang modning på lees i flaske med lav dosage.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.