Rødvin

Vèngore Mignane Terre Alfieri Nebbiolo

Klassisk nebbiolo-duft med rose-aromaer ispedd lett krydrede aromaer og hasselnøtt. I munnen vider vinen god dybde i frukten og sammen med modne tanniner får vinen en vært god lengde. Nytes best etter et kort opphold i karaffel , og gjerne sammen med retter av sopp, rødt kjøtt eller lagrede oster.

Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6129217
  • Vinmonopol-
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentCascina Vèngore
  • Årgang-
  • Land, distrikt Italy , Piemonte
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistPublico
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cascina Vèngore

Om produsenten

Cascina Vengore – Et naturlig amfiteater i Terre Alfieri, Piemonte.

Akkurat i brytningspunktet imellom Langhe, Roero og Monferrato ligger en liten DOCG som heter Terre Alfieri. Her driver de unge søstrene Lucrezia, Maurizia og Litizia 16 hektar med økologisk vinmark i et spektakulært naturlig amfiteater. Eiendommen inneholder også 10 hektar med trær, korn, hasselnøtter og dyr for en økt biodiversitet og naturlig balanse.

Jordsmonnet i Terre Alfieri er en fin miks av det lette sandholdige jordsmonnet man finner i Roero med en sterk påvirkning av silt, Asti-sand og limestone fra Langhe-delen.
Dette gir druene friskhet, intense florale dufter og en svært god mineralitet. Det finnes også små lommer med porøs vulkansk stein med høyt innhold av kalsium.

Karakteristikk

Klassisk nebbiolo-duft med rose-aromaer ispedd lett krydrede aromaer og hasselnøtt. I munnen vider vinen god dybde i frukten og sammen med modne tanniner får vinen en vært god lengde. Nytes best etter et kort opphold i karaffel , og gjerne sammen med retter av sopp, rødt kjøtt eller lagrede oster.

Jordmonn

Innerst i amfiteateret i Véngore Valley er det plantet nebbiolo på porøs stein med høyt innhold av kalsium. Disse druene selekteres ut til Migane Terre Alfieri Nebbiolo.

Område

Akkurat i brytningspunktet imellom Langhe, Roero og Monferrato ligger en liten DOCG som heter Terre Alfieri. Jordsmonnet i Terre Alfieri er en fin miks av det lette sandholdige jordsmonnet man finner i Roero med en sterk påvirkning av silt, Asti-sand og limestone fra Langhe-delen. Dette gir druene friskhet, intense florale dufter og en svært god mineralitet. Det finnes også små lommer med porøs vulkansk stein med høyt innhold av kalsium.

Produksjonsmetode

Migane Terre Alfieri Nebbiolo høstes for hånd sent i oktober og gjærer naturlig med skallkontakt i litt over 60 dager i èn Terracotta på 1000-liter. Vinen presses forsiktig og modnes videre i samme Terracotta i ytterligere 10 måneder før den tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.