Produsent
Cascina Vèngore
Om produsenten
Cascina Vengore – Et naturlig amfiteater i Terre Alfieri, Piemonte.
Akkurat i brytningspunktet imellom Langhe, Roero og Monferrato ligger en liten DOCG som heter Terre Alfieri. Her driver de unge søstrene Lucrezia, Maurizia og Litizia 16 hektar med økologisk vinmark i et spektakulært naturlig amfiteater. Eiendommen inneholder også 10 hektar med trær, korn, hasselnøtter og dyr for en økt biodiversitet og naturlig balanse.
Jordsmonnet i Terre Alfieri er en fin miks av det lette sandholdige jordsmonnet man finner i Roero med en sterk påvirkning av silt, Asti-sand og limestone fra Langhe-delen.
Dette gir druene friskhet, intense florale dufter og en svært god mineralitet. Det finnes også små lommer med porøs vulkansk stein med høyt innhold av kalsium.
Karakteristikk
Flott, energisk vin med klare bæraromaer. I munnen er vinen frisk med fin balanse mellom lys -& mørk frukt. Vinen har finkornede tanninet og en pen lengde. Nytes best lett avkjølt både på egen hånd og sammen med retter som pizza, salater, vegetarisk eller lyse kjøttretter.
Jordmonn
Campolungo Barbera d´Asti kommer fra sand -& kalkholdig jordsmonn i en sørøstlig eksponert vinmark
Område
Akkurat i brytningspunktet imellom Langhe, Roero og Monferrato ligger en liten DOCG som heter Terre Alfieri.
Jordsmonnet i Terre Alfieri er en fin miks av det lette sandholdige jordsmonnet man finner i Roero med en sterk påvirkning av silt, Asti-sand og limestone fra Langhe-delen.
Dette gir druene friskhet, intense florale dufter og en svært god mineralitet. Det finnes også små lommer med porøs vulkansk stein med høyt innhold av kalsium.
Produksjonsmetode
Druene høstes for hånd og gjærer naturlig på 26 grader i en gammel temperaturregulert eikeligger. Videre gjennomfører vinen malolaktisk gjæring ved 20 grader. Etter endt gjæring modnes vinen på ståltank i 6 måneder før den tappes ufiltrert.