Karakteristikk
Frisk og floral prosecco med relativt god dybde innenfor denne vinstilen. Vinen har behagelige bobler og smaker av druekjøtt, sitrus og epler. Nyt som tørsteslukker, sammen med salater, tapas, fisk og skalldyr eller enkle grillretter.
Jordmonn
Fra sertifisert økologiske vinmarker plantet sørvendt i skråningene rundt Valdobbiadene.
Område
DOC Prosecco og DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene ligger i Veneto og Friuli i det nordøstlige Italia. Klimaet og jordsmonnet varierer mye i dette store området og de beste vinmarkene ligger innenfor DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene, Flotte vinmarker finnes også i de høyereliggende områdene i Veneto og Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italia. Her produseres mesteparten av den musserende vinen i Italia.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer, gjæring ved lav temperatur på temperaturregulerte ståltanker. Syre 5,5, sukker 11g/l.