Chianti baserte Cofigi er et selskap i gruppen Coli etablert av brødrene Pietro og Giovanni i 1926.

Selskapet var først et handelsfirma som kommersialiserte og solgte viner fra Chianti og Chianti Classico. De ble etterfulgt av sine barn Gino, Adorno og Elio til brødrene Gianfranco og Giampiero Coli tok over i 1975. De kontrollerer rundt 700 hektar med vinmark, olivenlunder og 3 nydelige Agriturismo som ligger 4-5 km fra hverandre. Drøyt 400 hektar dyrkes i områdene for Chianti DOCG, Chianti Classico DOCG, Morellino di Scansano og Brunello di Montalcino DOCG og en mindre andel kjøpes av Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Vernaccia di San Gimignano og et par viner fra Puglia og Orvieto.

I dag drives vinhuset av Giampiero sammen med barna Belinda og Giacomo samt nevøene Gianluca og Filippo og er et av Toscanas mest moderne privateide vinhus. Et ultramoderne produksjonsanlegg sto ferdig i 2000 med lagringskapasitet på ca. 100.000 hl, et større og selvstyrt laboratorium og tappeanlegg med kapasitet på opptil 13 millioner flasker per år.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.