Musserende

Cielo Terra Prosecco Rosé

Prosecco med brilliant rosa farge og dufter av røde bær. I munnen er vinen fruktig med god fruktfølelse og behagelige bobler.

Italy

Vinmonopolet 159,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 2/12 Sødme
  • 4/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av frukt og bær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Nero 10% , Glera 90%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.54 g/l
  • Sukker 11 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5842034
  • Vinmonopolnr12816601
  • LuktLys rosa.
  • SmakSmak av frukt og bær.
  • FargeDuft av bær.
  • ProdusentCielo e Terra
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Prosecco
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistPublico Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cielo e Terra

Om produsenten

Cielo e Terra er historien om den nå 4 generasjons Cielo-familien som slo seg sammen med det lokale kooperativet etter andre verdenskrig.

Bestefar Pietro var sterkt engasjert i det sosiale ansvaret, og med sine handlinger i etterkrigstiden har han lagt grunnlaget for Cielo e Terra sitt sterke samfunnsengasjement den dag i dag.

Cielo e Terra oversettes til «Himmel og Jord», og vinene som produseres følger alle klare retningslinjer for bærekraftighet og redusert fotavtrykk igjennom hele kjeden.

Vinene produseres hovedsakelig i -& rundt Veneto-regionen i nordøst-Italia, samt noen viner fra Toscana og Puglia.

Karakteristikk

Prosecco med brilliant rosa farge og dufter av røde bær. I munnen er vinen fruktig med god fruktfølelse og behagelige bobler.

Jordmonn

Jordsmonnet består hovedsakelig av kalkholdig leire og sandstein. Vinmarkene ligger med sydvendt eksponering på ca 200 meters høyde.

Område

DOC Prosecco og DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene ligger i Veneto og Friuli i det nordøstlige Italia. Klimaet og jordsmonnet varierer mye i dette store området og de beste vinmarkene ligger innenfor DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene, Flotte vinmarker finnes også i de høyereliggende områdene i Veneto og Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italia. Her produseres mesteparten av den musserende vinen i Italia.

Produsjonsmetode

Hele drueklaser av glera presses direkte over i ståltank. Pinot Noir avstilkes og presses etter 2 dagers skallkontakt. Juicen gjærer separat i lukket stålbeholder ved relativt lav temperatur over 68 dager. Dette produserer mindre aggressive bobler. Etter fullført gjæring holdes ståltankene nedkjølt frem til vinen skal tappes for at vinen alltid skal være ferskest mulig i flaske. Glera og pinot noir blandes rett før tapping.

Druetyper

Pinot Nero 10% , Glera 90%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.