Hvitvin

Casa Defrà Pinot Grigio

Flott og frisk hvitvin med innsalg av sitrus og kjernefrukt. I munnen har vinen tørr med fine toner av epler og pære og vinen avslutter leskende med gode sitrustoner. Prøv sammen med salater, enkle grillretter, lyst kjøtt eller fisk -& skalldyr.

Italy

Vinmonopolet 139,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 2/12 Sødme
  • 4/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av kjernefrukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Grigio %
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.56 g/l
  • Sukker 4 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6030472
  • Vinmonopolnr12823401
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av kjernefrukt.
  • FargeDuft av epler, fersken og sitrus.
  • ProdusentCasa Defra
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Delle Venezie
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistPublico Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Casa Defra

Om produsenten

Casa Defra på Berici Hillis i Vicenza ble stiftet av brødrene Defra i 1908.

Produsenten har spesialisert seg på Riserva-utgaver innenfor den spennende Colli Berici DOC og på endrueviner fra vinmarkene på eiendommen som ikke kommer fra vinmarkene brukt til Colli Berici DOC-produksjon.

Casa Defra jobber etter et bærekraftighetsprosjekt kalt AltaVia, noe som blant annet innebærer minimalt med sprøytemidler, gjenbruk av vann og bruk av solpaneler i vinkjelleren.

Karakteristikk

Flott og frisk hvitvin med innsalg av sitrus og kjernefrukt. I munnen har vinen tørr med fine toner av epler og pære og vinen avslutter leskende med gode sitrustoner. Prøv sammen med salater, enkle grillretter, lyst kjøtt eller fisk -& skalldyr.

Jordmonn

Fra 4 vinmarker med kalk -& sandholdig jordsmonn.

Område

Fra vinmarker rundt DOC-området Colli Berici i Veneto. Området er kupert med sandholdig jordsmonn med fossile marine avsetninger og innslag av kalk.

Produsjonsmetode

Druene presses i pneumatisk presse og gjærer på temperaturregulerte ståltanker ved lav temperatur. Etter endt gjæring overføres vinen til lagringstanker av stål for videre modning på bunnfall. Vinen tappes på lettvektsflasker etter 8 måneder.

Druetyper

Pinot Grigio %

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.